Gesmoorde champignons

Een eenvoudig voorgerecht dat snel klaar is en ook van te voren gemaakt kan worden; even opwarmen voor het opdienen kan heel goed.

Voor 4 personen

Olijfolie om te bakken; 250 gr champignons, laat de kleine heel, grotere halveren of in kwarten snijden; 1 teen knoflook, fijn gesneden; ½ tl cayennepeper of ½ tl sambal badjak; beetje zout; 1 tl bloem; 50 ml rode wijnazijn; paar takjes peterselie, fijngesneden.

Kijk hier hoe je zelf rode wijnazijn kan maken.

Verhit de olie in een koekenpan. Zet het vuur half hoog. Voeg de knoflook en sambal toe en bak ongeveer 1 minuut. Doe de champignons erbij, strooi er wat zout over en bak ze, af en toe roerend, tot ze mooi bruin zijn. Voeg de bloem toe en laat even meebakken. Doen de azijn erbij en laat op laag vuur iets inkoken. Strooi vlak voor het serveren de peterselie er over.

Gesmoorde champignons 2