Indiase hutspot

Vroeger heette het 'fusion', maar je kan het ook leentjebuur noemen. Neem iets uit de ene keuken, bijvoorbeeld hutspot en voeg daar iets uit een andere keuken aan toe, zoals Indiase currypasta. Deze combinatie is helemaal niet zo vreemd, want wortel en ui is in Indiase gerechten geen vreemd verschijnsel.

Voor 2 personen

200 tot 250 gr kruimige aardappels; 2 uien, dun gesneden in kwart ringen; 150 tot 200 gr wortels, gehalveerd en in kleine stukjes gesneden - dikke wortels in vieren snijden; 1 eetlepel currypasta, uit een potje of kijk hier hoe je zelf currypasta kan maken; een bakje (ca. 180 gr) vegetarisch kipstukjes.

Kook de aardappels in een pan met water gaar in ongeveer 15 minuten.

Bak, als de aardappels in de pan zitten, de uien in een pan met dikke bodem in olie of boter op laag vuur 5 tot 7 minuten.

Bak, als de uien in de pan zitten, in een koekenpan de kipstukjes in olie knapperig in ongeveer 10 minuten. Roer af-en-toe om aanbakken te voorkomen. De kipstukjes moeten bruin en knapperig worden.

Voeg de wortels toe aan de pan met uien en bak ze ongeveer 5 minuten mee. Voeg de currypasta toe en bak alles nog eens 3 tot 5 minuten.

Giet de aardappels af, maar bewaar wat van het kookvocht. Doe de aardappels terug in de pan en stamp ze fijn. Voeg wat van het kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Voeg het ui-wortel mengsel toe aan de aardappels. Doe ook de kipstukjes erbij. Roer alles goed door elkaar. Als je het te droog vindt doe je er nog wat kookvocht bij of giet er een scheutje goede olijfolie over.

Indiase hutspot 1