Mosterdsoep met dragon

Mosterdsoep kan je zo pittig maken als je zelf wilt. Gebruik een scherpe Dijon mosterd, een fijne mildere mosterd of de Limburgse of Groningse variant, grof gemalen waar je de mosterdzaad nog kan zien zitten. De basis van het recept blijft telkens hetzelfde.

Voor 5 personen

Olie om in te bakken; 4 sjalotjes, heel fijn gesnipperd; 2 tenen knoflook, heel fijn gesneden; 4 el bloem; 1 liter groentebouillon; 4 el mosterd; 15 gr verse dragon, fijngesneden; peper uit de molen; 2 tl witte wijnazijn; 1 el lichte sojasaus.   

Kijk hier hoe je zelf groentebouillon maakt.

Bak de sjalotjes  in een soeppan ongeveer 8 minuten in olie op laag vuur.  Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Strooi er 4 el bloem over en bak nog eens 2 tot 4 minuten. Voeg schep voor schep 1 liter groentebouillon toe. Doe er, als de soep goed warm is maar niet kookt, de mosterd bij, roer door. Laat de soep niet meer koken. Voeg de dragon, peper, de witte wijnazijn en de sojasaus toe. Pureer de soep heel even met een staafmixer en dien op.  

Je kan de soep ook van te voren klaar maken. Als alle ingrediënten in de soep zitten, laat je deze afkoelen. Warm de soep langzaam op. Pureer vlak voor het opdienen de soep met de staafmixer. 

Mosterdsoep met dragon 2