Het doet wat Mediterraan: rode paprika, tijm, olijven en kappertjes. Spekjes passen daar goed bij. Maak er een hele maaltijd van met rijst of bulgur.
voor 2 personen
1 ui, klein gesneden; 2 rode paprika's, in blokjes van 1 cm gesneden; 1 teen knoflook, fijn gesneden; bakje vegetarische spekjes; 10 tot 15 groene olijven, zonder pit en gehalveerd; ½ tl gerookte paprikapoeder; 2 tl tijm; 1 el kappertjes; wat peterselie, fijngesneden; eventueel nog een scheut goede olijfolie.
Gekookte rijst of bulgur.
Laat in een pan met dikke bodem wat olijfolie heet worden. Bak hierin de ui en paprika op laag vuur ongeveer 15 minuten. Voeg de knoflook en spekjes toe en laat alles nog eens 5 minuten bakken. Doe de olijven, kappertjes, paprikapoeder en tijm erbij; laat nog 2 tot 3 minuten bakken. Voeg de rijst of bulgur toe, roer goed door en verwarm, met het vuur wat hoger, door en door, ongeveer 3 tot 5 minuten. Bestrooi met peterselie en schenk er eventueel nog een scheut olijfolie over.
