Grieksachtige witte bonensoep

De ingrediënten van deze Grieks geïnspireerde soep moeten eerst een half uur marineren. Daarna is de soep snel klaar. Door het marineren in balsamicoazijn heeft de soep een licht zure smaak.

Voor vier personen

1 rode ui, in kwarten en daarna heel dun gesneden (liefs op de mandoline); 50 gr peterselie, fijn gehakt; blik witte bonen van 400 gr, uitgelekt en afgespoeld; 2 el balsamicoazijn; olijfolie om in te bakken; 1 blik tomatenblokjes of tomatenpulp (400 gr); 300 ml zelfgemaakte bouillon; paar slagen peper uit de molen en 2 tl kappertjes.

Kijk hier hoe je zelf bouillon maakt.

Meng de ui, peterselie en bonen goed door elkaar. Voeg de balsamicoazijn toe en laat alles 30 minuten staan. Verhit dan de olie in een soeppan en voeg de tomaten toe. Laat het goed op temperatuur komen en doe dan het bonenmengsel erbij. Voeg de bouillon toe, roer en laat de soep goed warm worden maar niet koken. Voeg peper naar smaak toe. Serveer de soep op borden of in kommen en voeg dan de kappertjes aan iedere portie toe.

Grieksachtige witte bonensoep 2