Simpele snijbonenschotel

Veel hoef je niet te doen bij deze snijbonenschotel met wat Griekse invloeden. Als alles eenmaal in de pan zit, hoef je alleen te wachten tot alles gaar is. Omdat er ook aardappels in de stoof zitten, kan je meteen opscheppen als alles klaar is.

Voor 4 personen

Olijfolie om in te bakken; 1 ui, gesnipperd; 2 tenen knoflook, fijn gesneden; 1 tl sambal; een blik (400 gr) tomatenblokjes (tomatenpulp); 600 gr snijbonen, in schuine stukken van 1,5 cm gesneden; 400 gr. geschilde aardappels (vastkokend of iets kruimige aardappels), in grove blokjes van ongeveer 2 cm gesneden; 2 tl oregano; zout en peper.

Smoor in een pan met dikke bodem de ui in de olijfolie op zacht vuur ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Doe de sambal en de tomatenblokjes erbij. Voeg water toe - het moet een dunne saus worden en laat alles weer op temperatuur komen. Doe de snijbonen in de saus en laat alles 5 minuten pruttelen. Doe dan de aardappels en de oregano erbij en roer goed door. Laat het met de deksel op de pan 15 tot 20 minuten zachtjes koken tot aardappels en snijbonen gaar zijn. Voeg naar smaak zout en peper toe. De saus kookt een beetje in; als de saus te dik wordt, voeg je nog wat water toe. Serveer er wat brood bij om mee in de saus te dopen.

Snijbonenschotel 2