Gebakken tofu

Tofu of tahoe kan aan veel gerechten toegevoegd worden; dat kan apart op het bord naast het gerecht of door het gerecht heen; in dat geval meestal in de pan op het laatst als alles klaar is. De tofu moet in beide gevallen gebakken worden. Er kan van alles aan toegevoegd worden om de tofu smaak te geven.

Reken 30 tot 50 gr tofu per persoon; snijd de tofu in blokjes, dat kan klein (1/2 cm) of wat groter (1 cm). Laat de blokjes tofu marineren in ketjap; je kan ook een ketjap marinade maken met daarin naar keus uitgeperste knoflook, geraspte gember, gemalen komijn, peper, sambal badjak. Je kan al deze ingrediënten in de marinade doen, of een enkele of een combinatie van een paar ingrediënten. Laat de tofu minimaal 15 minuten marineren. Geen ketjap of marinade toevoegen kan ook, strooi dan wel wat zout over de blokjes tofu; voor meer smaak kan je er dan ook kerrie of gemberpoeder of korianderpoeder over strooien.

Gemarineerd of niet, rol de blokjes tofu altijd in een bord met maizena, zodat de tofu blokjes er goed mee bedekt zijn.

Bak de tofu, al omscheppend in koolzaadolie of zonnebloemolie tot ze mooi bruin kleuren. laat uitlekken op keukenpapier.

Gebakken tofu 2