Pasta in romige spinaziesaus

Spinazie in een zijdezachte romige saus, spekjes en champignons die voor hartigheid zorgen - het gaat allemaal goed samen met pasta. En het kost ook nog eens weinig tijd om te maken.

Voor 2 personen

Olie om in te bakken; 1 ui, gesnipperd; 2 tenen knoflook, klein gesneden; 175 gr vegetarische speckstukjes, klein gesneden; ongeveer 5 champignons, in stukjes; 400 gr spinazie, met een groot mes wat kleiner gesneden; 1 el bloem; een scheut witte wijn; 100 ml sojaroom; peper uit de molen, 1 el pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan; 2 tl kappertjes; 1 tl verse salie, fijn gesneden; Parmezaanse kaas, geraspt.

in plaats van verse spinazie kan je ook diepvries spinazie gebruiken; neem dan deelblokjes die je bij de bereiding langzaam laat ontdooien.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg er voor dat de paste en de saus ongeveer tegelijk klaar zijn; het kost ongeveer 25 minuten om de saus te maken. Bewaar wat van het kookvocht bij het afgieten van de pasta.

Bak de ui in de olie op laag vuur ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee. Zet het vuur wat hoger en voeg de spekjes toe en bak ze 3 minuten mee. Doe dan de champignons erbij en bak nog eens 3 tot 5 minuten. Voeg de spinazie toe en laat het al roerend slinken; dit duurt 5 tot 7 minuten. Strooi de bloem over het mengsel, roer door en laat nog 2 minuten meebakken. Doe de witte wijn in de pan en laat het verdampen. Voeg dan de sojaroom toe. Maak een romige saus door wat kookvocht toe te voegen.

Roer de pasta door de saus.

Roer vlak voor het opdienen de salie, kappertjes en pijnboompitten door de saus; strooi de peper er over. Geef er de geraspte Parmezaanse kaas bij.

Pasta in romige spinaziesaus 1