Pasta met champignon-spinazie-roomsaus

Champignons geuren heerlijk als je ze bakt. Een goed begin om een saus voor bij de pasta te maken. De smaak wordt nog intenser als je gedroogd eekhoorntjesbrood aan toe voegt.

Voor 2 personen

100 tot 150 gr pasta, bijvoorbeeld tagliatelle; 1 kleine ui, gesnipperd; 1 teen knoflook, fijn gesneden; 250 gr champignons, in stukjes gesneden; 3 - 4 gr eekhoorntjesbrood, 10 minuten geweld in warm water; 1 tl sambal badjak; 150 gr spinazie, vers (klein gesneden) of uit de diepvries; flinke scheut sojaroom; peper en zout.

 

Bak de ui 5 tot 7 minuten in de olie in een sauteerpan. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Doe de champignons er bij en zet het vuur wat hoger; bak tot het vocht is verdampt. Voeg de sambal toe. Snijd de stukjes gewelde eekhoorntjesbrood fijn en voeg ze toe aan de pan. Doe het weekvocht bij de champignons en zet het vuur wat lager. Voeg de spinazie toe en laat 2 minuten sudderen met de deksel op de pan (of totdat de spinazieblokjes ontdooid zijn als je diepvries spinazie gebruikt).

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Voeg de pasta toe aan de champignons. Giet er een scheut sojaroom overheen. Zet het vuur wat hoger om het vocht wat te laten inkoken. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Pasta met champignon-spinazie-roomsaus 2