Eigenwijze groene Thaise currypasta

Hete groene pepertjes zijn belangrijk in groene Thaise currypasta, in rode currypasta zijn dat rode pepertjes. Als je het minder heet wilt hebben, kan het heel eigenwijs, ook zonder. Maak een voorraad voor in een potje.

1 teen knoflook; 1 stengel citroengras, buitenblad verwijderd, in stukjes gesneden; 1 ui, in stukken gesneden; 2 cm gemberwortel, geschild en in stukken gesneden; 1 tl (gemalen) korianderzaad; 1 tl karweizaad; 3 kruidnagels; 2 tl sambal of - als je het toch lekker pittig wilt hebben - 2 groene pepers, pitjes verwijderd en klein gesneden; ½ groene of gele paprika, klein gesneden; 4 el neutrale olie.

Doe alle ingrediënten in een blender en maal alles fijn. Hoe kleiner de ingrediënten gesneden zijn hoe korter het malen duurt.

Bewaar de currypasta in een potje in de koelkast.

Bij gebruik bak je de currypasta eerst of bak je het mee met andere ingrediënten. Kijk bijvoorbeeld hier voor kip en aubergine in Thaise currypasta.

Eigenwijze Thaise currypasta 2