Kip in Thaise groene kokoscurry met aubergine

Met zelfgemaakte Thaise  groene currypasta maak je een heerlijk geurende vegetarische kipschotel met aubergine, sperziebonen en kokosmelk.

Voor 2 personen

2 el groene Thaise currypasta - kijk hier voor het recept; ongeveer 180 gr vegetarische kipblockjes; 200 gr sperziebonen, in drieën gebroken; ongeveer 250 gr aubergine, in stukjes van ½ cm gesneden;  200 ml kokosmelk; 3 tot 5 gedroogde limoenblaadjes; scheutje Thaise vissaus (optioneel), handje verse koriander, klein gesneden.

Bak de currypasta een paar minuten in een wok op middelhoog vuur; er zit al olie in de currypasta, dus is meer olie niet nodig. Doe de kipstuckjes erbij en bak ongeveer 5 minuten mee. Zet het vuur hoger en voeg de sperziebonen toe, roerbak weer ongeveer 5 minuten. Voeg de aubergine toe en roerbak weer ongeveer 5 minuten. Voeg de kokosmelk toe; doe de limoenblaadjes erbij. Laat op zacht vuur alles gaar worden in 15 tot 20 minuten. Voeg de vissaus toe en strooi de koriander erover.

Kip en aubergine in Thaise currypasta 1