Met zelfgemaakte Thaise groene currypasta maak je een heerlijk geurende vegetarische kipschotel met aubergine, sperziebonen en kokosmelk.
Voor 2 personen
2 el groene Thaise currypasta - kijk hier voor het recept; ongeveer 180 gr vegetarische kipblockjes; 200 gr sperziebonen, in drieën gebroken; ongeveer 250 gr aubergine, in stukjes van ½ cm gesneden; 200 ml kokosmelk; 3 tot 5 gedroogde limoenblaadjes; scheutje Thaise vissaus (optioneel), handje verse koriander, klein gesneden.
Bak de currypasta een paar minuten in een wok op middelhoog vuur; er zit al olie in de currypasta, dus is meer olie niet nodig. Doe de kipstuckjes erbij en bak ongeveer 5 minuten mee. Zet het vuur hoger en voeg de sperziebonen toe, roerbak weer ongeveer 5 minuten. Voeg de aubergine toe en roerbak weer ongeveer 5 minuten. Voeg de kokosmelk toe; doe de limoenblaadjes erbij. Laat op zacht vuur alles gaar worden in 15 tot 20 minuten. Voeg de vissaus toe en strooi de koriander erover.

