Aardappels in Surinaamse kerriesaus

Het is heel simpel: maak een snelle kerriesaus terwijl je aardappels kookt, voeg saus en aardappels bij elkaar en je hebt een basis waar vaak roti of kousenband bij gegeten wordt, maar met iets anders is het ook erg lekker.

Voor 4 personen

500 gr kruimige aardappels; olie om in te bakken; 1 ui, klein gesneden; 2 tl kerrie; 1 tl sambal; 1 teen knoflook, fijn gesneden; eventueel twee hard gekookte eieren.

Schil de aardappels, snijd ze in stukken  van ongeveer 3 tot 5 cm en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar. (Als je ook eieren gebruikt, kook dan ook de eieren 8 tot 10 minuten).

Bak de ui in de olie op matig vuur ongeveer 5 minuten. Voeg de kerrie, sambal en knoflook toe en bak nog 2 minuten. Doe er wat van het kookwater van de aardappels bij zodat er een smeuïge saus ontstaat.
Giet de aardappels af (bewaar nog wat kookvocht voor het geval de saus te dik mocht zijn) en doe de aardappels in de pan met de kerriesaus. Roer even door. Voeg eventueel de in stukken gesneden eieren toe.

Je kan er gekookte kousenband bij doen (snijd de kousenband in stukjes van 3 - 5 cm en kook ze in ongeveer 10 minuten in water gaar). Het is ook lekker met apart geserveerde sperziebonen op z'n Surinaams; kijk hier voor het recept en zie de foto helemaal onderaan. Het past ook heel goed bij gekookte spinazie; serveer die er apart bij.

Aardappels in Surinaamse kerriesaus 2
Sperziebonen op z'n Surinaams 2