Aardappel en courgette curry uit de oven

De smaken kunnen zich goed mengen en dus tot hun recht komen in deze curry die langzaam in de oven gaart. Staat het eenmaal in de oven dan heb je er ook geen omkijken meer na.

Voor 4 personen

400 tot 450 gr niet-kruimige aardappels, in partjes gesneden; 2 uien, in partjes gesneden; 1 el neutrale olie; 2 tenen knoflook, gesneden; stuk gember van 2 cm, gesneden; 1 tl sambal badjak; 2 tomaten, in stukken gesneden, 3 limoenblaadjes, fijn gesneden en van de nerf ontdaan; 2 el tamarinde; 1 tl fenegriek; 1 tl mosterdzaad; 2 courgettes, in stukjes van 2 cm gesneden.

Meng de aardappels en uien in een ovenschaal. Schenk de olie er over en meng alles goed. Zet de ovenschaal in een op 200º C voorverwarmde oven ongeveer 10 minuten. Doe ondertussen de knoflook, gember, sambal, tomaat, limoenblad en tamarinde in een blender en meng alles tot er een dikke currysaus ontstaat; voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is; uiteindelijk moet de saus makkelijk uit de blender lopen. Rooster de fenegriek en mosterdzaad 2 minuten in een droge koekenplan en doe ze dan bij de currysaus in de blender. Laat de blender nog even draaien tot alles goed gemengd is. Voeg de curry toe aan de aardappels in de ovenschaal. Voeg de courgettes toe, meng alles goed en zet de schaal nog 45 tot 50 minuten in de oven. De aardappels moeten goed gaar zijn.

Aardappel en courgette curry uit de oven 2