Auberginestoof met kip

Aubergine, tomaat en knoflook lijken wel voor elkaar gemaakt. De samengebrachte smaken worden nog wat pittiger met sambal en sojasaus voegt nog wat hartigheid toe. Vegetarische kipstukjes maken het compleet.

Voor 2 personen

Olie om in te bakken; 275 gr vegetarische kipstuckjes, wat kleiner gesneden. 1 ui, gesnipperd; 2 tenen knoflook, fijn gesneden; 1 tomaat, in kleine blokjes gesneden; 1 tl sambal badjak - of meer als je het meer pit wil geven; aubergine van ongeveer 300 gr, in blokjes van ongeveer 1½ cm gesneden; 1 el lichte sojasaus.

In plaats van sambal kan je ook een fijngesneden rode peper nemen.

Bak in een koekenpan de kipstuckjes in de olie; keer ze een paar keer tot ze goudbruin en krokant zijn. Zet ze apart.

Bak tegelijkertijd in een andere pan met dikke bodem de ui ongeveer 7 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Doe de tomaat en de sambal er bij en roer goed door. Voeg de aubergine toe en laat alles weer goed warm worden. Doe de sojasaus erbij en zet het vuur wat lager. Laat met de deksel op de pan 15 minuten stoven tot de aubergine zacht is. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen. Voeg eventueel wat water toe als het aubergine mengsel te droog wordt.

Voeg de spekstukjes toe als de aubergine helemaal zacht en gaar is; roer even door en serveer met rijst.

Auberginestoof met kip 2