Gestoofde prei in notensaus met bulgar

De nootachtige smaak van bulgar wordt in dit gerecht nog eens versterkt door de walnoten- en pindasaus. De prei zorgt voor zachte zoetigheid. Met sambal of rode peper kan je het zo pittig maken als je zelf wilt.

Voor 2 personen

200 gr bulgar; olie om in te bakken; 1 teen knoflook, fijn gesneden; 1 tl komijn; 400-500 gr prei, in dunne ringen gesneden; 1 tl sambal of 1 rode peper, klein gesneden, de pitje verwijderd; 50 gr. walnoten, klein gehakt; 2 tl goede pindakaas (gemaakt met alleen pinda's, zonder toevoegingen); 1 tl tahin; 1 el citroensap.

Kook de bulgar volgens de aanwijzingen op de verpakking; giet af en bewaar wat van het kookvocht.

Bak de knoflook en de komijn in de olie 1 minuut op half hoog vuur. Voeg de prei en de sambal toe; roer door en laat met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten stoven op laag vuur. Voeg de walnoten en de pindakaas toe. Roer door de groente. De notensaus moet licht gebonden zijn; voeg eventueel wat kookvocht toe. Laat nog ongeveer 3 tot 5 minuten sudderen. Doe de tahin en citroensap  erbij. Controleer de dikte van de saus. Doe er nog wat pindakaas bij als de saus te dun is of voeg wat kookvocht toe als de saus te dik is. Doe er op het laatst de bulgar bij of serveer de bulgar apart.

Gestoofde prei in notensaus 2