Kerriebloemkool met kip

Kerrie, kurkuma en knoflook maken in dit gerecht van de bloemkool een feest. Je kan er nog vegetarische kipstukjes aan toevoegen, maar zonder is het ook al lekker.

voor 4 personen

Zonnebloemolie om in te bakken; 1 ui, gesnipperd; 4 tenen knoflook, fijn gesneden; 3 tl kerrie; 1 tl kurkuma; flink wat zwarte peper uit de molen;1 tl nigellazaad; een stuk van ongeveer 2 bij 2 cm santen (harde kokos), geraspt en in een kopje warm water geweekt; 1 bloemkool, in kleine roosjes - dikkere delen van stelen klein snijden; ongeveer 350 gr. vegetarische kipstuckjes; 2 tl tamari (sterke Japanse sojasaus); 2 stengels lente-ui, in reepjes gesneden; 1 el verse koriander, klein gesneden.

Bak de ui in een sauteerpan op laag vuur zeker 8 minuten in de olie. Voeg de kerrie, kurkuma, de peper, nigellazaad en knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut mee. Doe de santen met het water erbij; voeg eventueel nog wat water toe - de bodem van de pan moet een dun laagje vocht hebben. Doe de bloemkool in de pan en roer goed door. Doe de deksel op de pan en laat zeker 15 minuten op zacht vuur sudderen. Kijk regelmatig of het niet te droog wordt en er nog wat water bij moet.

Bak ondertussen in een andere pan in olie de kipstukjes tot ze knapperig en mooi bruin zijn. Voeg de kipstukjes en de tamari bij de bloemkool als die gaar is en roer goed door. Strooi de lente-ui en koriander over de kerriebloemkool en die direct op.

Serveer met rijst of rijstnoedels (mihoen).

Kerriebloemkool met kip 2