Snelle mie met courgette

Even roerbakken en klaar is deze mie. Verse laos en gember geven een Aziatische smaak aan de courgette, die in een Oosterse keuken niet voorkomt.

 

Voor 2 personen

Koolzaadolie of zonnebloemolie om in te bakken; 1 teen knoflook, fijn gesneden; stukje verse laos van 2 cm, zeer fijn gesneden; stukje verse gember van 2 cm, zeer fijn gesneden of gerapt; 1 tl sambal badjak; 400 gr courgette, in kleine blokjes gesneden; 1 tl korianderpoeder; gekookte mie; 2 el pindakaas, verdund met water tot een sausdichte; scheut lichte sojasaus of ketjap manis; scheutje (appel- of witte wijn-) azijn.

Gebruik 100% zuivere pindakaas, zonder toevoegingen.

 

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking; giet af en spoel af onder koud water.

Roerbak in de wok de knoflook, laos en gember in de olie; voeg na 2 tot 3 minuten de sambal toe, bak nog 1 minuten. Voeg de courgette en de korianderpoeder toe, roerbak nog 4 tot 5 minuten; voeg de mie, en de verdunde pindakaas toe. Laat weer warm worden, het moet een smeuïg geheel worden; voeg de azijn toe. Die er nog wat water bijals dat nodig is; maak af met de sojasaus.

Gaat goed samen met gebakken tofu of een gebakken ei. Serveer er komkommersalade bij.

Snelle mie met courgette 2