Vega shoarma-aubergine-couscous schotel

Een stoofgerecht dat nu eens niet lang op het vuur hoeft te staan. Aubergine is het belangrijkste ingrediënt, naast de vegetarische shoarma.

Voor 2 personen

Koolzaadolie; 1 ui, fijn gesnipperd; 1 teen knoflook, zeer fijn gesneden; 1 tl komijn, 1 tl sambal badjak, 1 bakje vegetarische shoarma (meestal 175 gr), in kleine stukjes van 1 tot 1,5 cm gesneden; 1 aubergine, in kleine blokjes; 1 fijn gesneden tomaat; 1 el rozijnen; schil van een kwart ingelegde citroen, heel fijn gesneden; kijk hier hoe je ingelegde citroen maakt.

100 gr couscous.

 

Bak in een tajine of sauteerpan de ui in de olie, zeker 8 minuten op heel laag vuur. Voeg de sambal, knoflook en komijn toe en laat 2 minuten meebakken. Voeg de shoarma toe, schep om en laat alles nog even bakken. Voeg de aubergine en de tomaat toe. Voeg wat scheutjes water toe als het wat dreigt aan te bakken in de pan. Laat met de deksel op de pan 8 tot 10 min stoven; roer af-en-toe. Voeg de laatste 2 minuten de rozijnen toe. Voeg op het laatst, vlak voor het serveren, de inlegde citroen toe, roer door.

Doe ondertussen de couscous in een kom en voeg kokend water toe. Laat 10 minuten wellen. Voeg de couscous aan de pan toe. Warm goed door.

Eet het met yoghurtsaus en groene salade met ingemaakte rode ui.

Vega shoarma aubergine couscous 2