Gembersoep

Je ziet het niet zitten, maar proeft het wel: gember in de soep. Deze Surinaamse soep is snel klaar als je al zelfgemaakte groentebouillon hebt.

Voor 4 personen

Olie om in te bakken; 1 ui, fijn gesneden; 1 wortel, geschild en in kleine stukjes gesneden; 5 cm verse gember, geschild en in schijfjes gesneden; 1 teen knoflook, fijn gesneden; zelf gemaakte bouillon (kijk hier voor het recept);  een flinke handvol rijstvermicelli; scheut sterke drank (cognac, jenever, alles kan, als het maar geen zoete drank is. Je kan de drank ook weglaten); 1 stengel in smalle ringen gesneden lente-ui.

Bak de ui 5 minuten op laag vuur in de olie. Voeg de wortel toe en bak nog eens 3 tot 5 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak alles nog eens 1 minuut. Voeg de bouillon toe en laat de soep 10 minuten heel zachtjes koken.

Maak ondertussen de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de rijstvermicelli met koud water af. Snijd de slierten in kleine stukjes van ongeveer 2 cm.

Haal de wortels uit de soep. Pureer de soep met een staafmixer. Doe de rijstvermicelli en de sterke drank in de soep; verwarm nog even. Strooi voor het serveren de lente-ui in de soep.

Gembersoep 2