Pindasoep

Je kan het zo pittig mogelijk maken als je wil, maar zorg voor toevoeging van wat zoets en zuurs, dat brengt de soep in balans. Zoete toevoeging is bijvoorbeeld banaan, zoals in de recept.

Voor 4 tot 5 personen

Middelgrote ui, gesnipperd; 2 tomaten in blokjes gesneden; 2 tenen knoflook, fijn gesneden; 1 liter warme groentebouillon; 4 tot 5 el pindakaas (neem een 100% pindakaas, dus zonder toevoegingen); 1 el sojasaus; 1 tl sambal badjak (voeg voor meer pit meer sambal toe); 1 bakbanaan, in stukjes gesneden (als je geen bakbanaan hebt, kan je ook een gewone banaan gebruiken); sap van een ½ citroen.

Kijk hier hoe je zelf groentebouillon maakt.

 

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe; laat een paar minuten bakken op middelhoog vuur. Voeg de tomaten en de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Doe de warme bouillon in de pan en roer goed door. Doe dan de pindakaas er bij en roer tot die goed is opgelost. Voeg de sojasaus, sambal en banaan toe. Laat dit op laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen. Voeg na de 10 minuten de citroensap toe.

Maak de soep fijn met de staafmixer. Als de soep te dik is of als je een wat dunnere soep wil, voeg dan nog wat water toe.

pindasoep 3