Waterkerssoep

In Zuid-Afrika maken ze van waterblommetjies soep. Deze 'kleine waterbloemen' komt veel voor in de West-Kaap provincie van Zuid-Afrika . Zoals de naam al doet vermoeden, groeit de plant in het water,  vooral in vijvers. Buiten de West-Kaap is het nauwelijks te vinden, maar vervang het door waterkers en je hebt ook een lekkere soep (maar geen waterblommetjiessoep).

Voor 4 personen

Ongeveer 25 gr margarine; 3 el bloem; 1 liter groentebouillon; 75 gr waterkers; scheutje sherry; 2 tl mierikswortelsaus.

Wil je geen alcohol gebruiken, laat de sherry dan weg.

Maak eerste een roux door de margarine te verhitten (maar niet bruin te laten worden) in een soeppan en voeg dan de bloem lepel voor lepel toe. Roer telkens goed door zodat er een gladde, dikke saus ontstaat. Laat dit 2 tot 3 minuten zachtjes bakken om gaar te worden. Voeg de bouillon toe, roer door en verwarm de soep. Doen de waterkers erbij. Pureer de soep met een staafmixer en voeg dan de sherry en de mierikswortelsaus toe.

Waterkerssoep 2

Kijk hier hoe je zelf groentebouillon kan maken.