Risotto met pompoen en vega kip

Een smeuïge risotto met pompoen en een vleugje venkel. Snijd de pompoen in kleine stukjes, dan is het eerder gaar. Als je alles klaar hebt staan, staat de risotto in een half uur op tafel.

Voor 2 personen.

Boter of margarine om in te bakken; gesnipperde ui; fijn gesneden teen knoflook; 150 - 175 gr. in kleine stukjes gesneden vegetarische kip-stukjes;100 gr. risotto rijst; 400 gr. fles-pompoen, in stukjes van hooguit 0,5 cm. gesneden; zout en peper; scheutje droge witte wijn, om af te blussen;  0,5 tot 0,6 l. warme groentebouillon, warm houden op laag vuur; 1 tl. venkelpoeder; scheut sojaroom; eventueel Parmezaanse kaas.

Kijk hier voor het recept van zelfgemaakte groentebouillon.

Gebruik een ruime pan waar een deksel goed op past, liefst een pan met antiaanbaklaag. Bak de ui in de boter 3 tot 4 min. op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1 min. Doe de kipstukjes erbij en laat ze 3 tot 4 min. meebakken; roer af-en-toe. Voeg de stukjes pompoen toe en laat 5 min. meebakken, roer regelmatig. Breng het op smaak met wat zout en peper naar smaak. Voeg dan de rijst toe en schep alles goed om, de rijstkorrels moeten goed gaan glanzen (door het vet in de pan), dit duurt ongeveer 2 min. Blus af met een scheut witte wijn. Laat de wijn verdampen. Voeg dan telkens een halve soeplepel warme bouillon toe, roer af-en-toe. Doe de deksel op de pan en laat de risotto zachtjes koken. Voeg opnieuw bouillon toe als de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg tussendoor de venkelpoeder toe. Al-met-al duurt het 15 tot 17 min voor de rijst gaar is. Voeg dan nog wat sojaroom toe en roer voor de laatste keer door. De risotto moet smeuïg zijn. Schep op borden en voeg eventueel vers geraspte Parmezaanse kaas toe.

Geef er een simpele veldsla bij.